14/05/2026
ΓΓΑ | Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 - 15:23

ΔΕΑΒ: Τιμωρία μίας αγωνιστικής στον Πύργο, αλλά από του… χρόνου

Κεκλεισμένων των θυρών θα παίξει στο πρώτο ματς της νέας σεζόν η ομάδα της Ηλείας

Τα επεισόδια στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Πύργου με την Ζάκυνθο για την 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου από την Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ 2 δεν πέρασαν φυσικά απαρατήρητα από τη ΔΕΑΒ.

Η τελευταία, την Πέμπτη (14/5) αποφάσισε την τιμωρία της ομάδας της Ηλείας με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αυτή θα εφαρμοστεί τη νέα σεζόν. Και αυτό διότι η ποινή θέλει πέντε εργάσιμες ημέρες για να εφαρμοστεί.

Πράγμα που σημαίνει πως το κυριακάτικο (17/5, 16:00) ματς με τον Εθνικό θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο, ενώ θυμίζουμε πως η αναμέτρηση με την Ζάκυνθο είχε διακοπεί καθώς οπαδοί του Πύργου πέταξαν μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο και ένα από αυτά τραυμάτισε τον παίκτη της επτανησιακής ομάδας, Μιχάλη Μπαστακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη ΔΕΑΒ ανακοινώνονται τα εξής:

1. Αφού έλαβε υπόψη της

α) τις αναφορές συμβάντων των αρμόδιων Αστυνομικών Διευθύνσεων,

β) την Έκθεση Παρατηρητή και το Φύλλο Αγώνα της διοργανώτριας αρχής,

από τις οποίες προκύπτει ότι, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961, στις 10/5/2026, στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, για την 4η αγωνιστική της 3ης φάσης του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ανδρών της ΕΠΟ, περιόδου 2025/2026 και πιο συγκεκριμένα, στο 78ο λεπτό αυτού, με την επίτευξη τέρματος από τη φιλοξενούμενη ομάδα (ισοφάριση σε 1-1), καθ΄ ον χρόνον οι ποδοσφαιριστές της πανηγύριζαν στο ύψος της θύρας (1) του Σταδίου, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, από την εν λόγω θύρα, εκτόξευσαν εναντίον τους, εντός του αγωνιστικού χώρου, δέκα έως δεκαπέντε (10-15) πλαστικά μπουκάλια έμφορτα ύδατος, με αποτέλεσμα ένα εξ αυτών να κτυπήσει τον ποδοσφαιριστή της "ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ" Μιχαήλ Μπαστακό του Δημητρίου, στο κεφάλι,

επέβαλε με την υπ’ αριθμό 18/2026 Πράξη της, σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΣ ΠΥΡΓΟΣ», τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε επίσημη εγχώρια αθλητική διοργάνωση συμμετέχει η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών αυτού.

Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο (2) ταυτοποιηθέντων δραστών που προέβησαν σε ρίψεις, θα εφαρμοστούν άμεσα οι διατάξεις του άρθρου 1Α του ν. 4326/2015.

Εφαρμογή του άρθρου 1Α του ν. 4326/2015, όπως ισχύει με το άρθρο 105 του ν.5224/2025».

Μοιραστείτε το: