09/04/2026
ΑΕΚ | Πέμπτη 9 Απριλίου 2026 - 21:50

Μαύρα σύννεφα για το όνειρο της ΑΕΚ…

Η Ένωση ηττήθηκε με 3-0 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στη Μαδρίτη, δεχόμενη γκολ σε κομβικά σημεία, και τώρα κυνηγά επική πρόκριση για να βρεθεί στους «4» του Κόνφερενς Λιγκ * Είχαν δοκάρι οι «κιτρινόμαυροι», χάνει τη ρεβάνς ο Γιόβιτς

Δεν της πήγε τίποτα... Βαριά ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο με 3-0 γνώρισε το βράδυ της Μ. Πέμπτης (9/4) η ΑΕΚ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Η Ένωση «πληγώθηκε» από την άμυνα και την αδυναμία να σκοράρει, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Ο Άχομας στο 2' άνοιξε το σκορ, στις καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους ο Λόπεθ έγραψε το 2-0, με το τελικό 3-0 να διαμορφώνεται στο 74' με τραβηγμένο πέναλτι του Παλαθόν.

Πάντως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με τους «κιτρινόμαυρους» να στέκονται σχετικά καλά στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν ευκαιρίες. 

Σε κάθε περίπτωση, το όνειρο της ΑΕΚ να φτάσει μέχρι το τέλος στο Κόνφερενς Λιγκ μοιάζει να απομακρύνεται, εκτός αν στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (16/4, 22:00) κάνει το θαύμα, όπως το 1977, όταν είχε κάνει την ανατροπή επί της ΚΠΡ, παρά την ήττα με 3-0 στην Αγγλία, και είχε προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο έπιασε στον ύπνο τους φιλοξενούμενους και μόλις στο 2' πήρε το προβάδισμα με πλασέ του Άχομας. Στο 7' ο Λεζέν έβαλε σωτήρια την κόντρα στον Γιόβιτς, παραχωρώντας κόρνερ, ενώ στο 20' οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο τέρμα που όμως μετά τη χρήση του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΑΕΚ άγγιξε το 1-1 στο 29', όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Βάργκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 35' ο Κοϊτά βγήκε τετ α τετ με τον Μπατάσα αλλά λίγο πριν εκτελέσει γλίστρησε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Μαδριλένοι απείλησαν με ένα σουτ του Γκαρθία που έφυγε λίγο έξω. Στο 43' ο Κοϊτα είχε ξανά την ευκαιρία να σκοράρει αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Τσαβαρία, με τους γηπεδούχους να φτάνουν και στο 2-0 στο 45+2' με τον Λόπεθ, που εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση σε σουτ του Άχομας.

Η ΑΕΚ μπήκε στο β' ημίχρονο θέλοντας να κρατήσει τη μπάλα και να πιέσει. Ακόμη ένα σουτ του Κοϊτά στο 55', βρήκε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ ενώ στο 57' ο Αλεμάο αστόχησε για λίγο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρίν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω, για να φτάσουμε στο 70' όταν το σουτ του Ντίαθ βρήκε στο χέρι στήριξης του Ρέλβας, με τον ρέφερι να υποδεικνύει πέναλτι κάνοντας χρήση του VAR. Ο Παλαθόν νίκησε τον Στρακόσια από την άσπρη βούλα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 89' ο Γιόβιτς είδε κίτρινη κάρτα και έτσι θα χάσει τη ρεβάνς, ενώ στο 90+2' ο Ζίνι θα μπορούσε να μειώσει για την Ένωση όμως η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Διαιτητής: Μπαστιάν (Γαλλία) Βοηθοί: Ζακρανί (Γαλλία), Μπερτομιέ (Γαλλία) VAR: Φαν Ντρίσε (Βέλγιο) AVAR: Ντεσεπί (Γαλλία) 4ος: Πινιάρ (Γαλλία).

Κίτρινες: 65' Ντίαθ - 61' Βάργκα, 72' Ρέλβας, 89' Γιόβιτς.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ (Ίνιγο Πέρεθ): Μπατάσα, Ράτσιου, Τσαβαρία, Λεζέν, Λουίζ Φελίπε, Παλαθόν (80' Καμέγιο), Σις, Λόπεθ (55' Ντίαθ), Άχομας (55' Αλεμάο), Γκαρθία (66' Εσπίνο), Ντε Φρούτος (81' Βαλεντίν).

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Πήλιος, Μουκουντί, Ρέλβας, Μάνταλος (46' λ.τρ. Μαρίν), Πινέδα, Κοϊτά (87' Κουτέσα), Περέιρα (71' Γκατσίνοβιτς), Βάργκα (71' Ζίνι), Γιόβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: