Οι εκπληκτικοί Βοιωτοί έμειναν όρθιοι (2-2) και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη * Ο Κωστή στις καθυστερήσεις την ισοφάριση * Άγριες αποδοκιμασίες σε Καρυπίδη στο φινάλε
Πουθενά δεν σταματά…
Ο Λεβαδειακός απέδειξε για ακόμα μία αγωνιστική ότι είναι ομάδα με… μέταλλο. Είναι έτσι δομημένη η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου που και με την πλάτη στον τοίχο θα βρει τον τρόπο να πετύχει τον στόχο της.
Αυτό συνέβη και το απόγευμα της Κυριακής (25/1) με το 2-2 απέναντι στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, σε μία ισοπαλία «χρυσάφι» για τους Βοιωτούς που συνεχίζουν την ξέφρενη κούρσα τους.
Ο Λεβαδειακός βρήκε «χρυσό» τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Κωστή και με το 2-2 ανέβηκε στους 35 βαθμούς παραμένοντας πάντα 4ος και μεταφέροντας ακόμα περισσότερο την πίεση στον 5ο Παναθηναϊκό που ακολουθεί με 25. Όσο αδειάζει η κλεψύδρα των αγώνων, τόσο ο Λεβαδειακός πλησιάζει στο να καπαρώσει οριστικά την 4η θέση
Για τον Άρη, ακόμα ένα ματς που δεν έφτασε στη νίκη. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν αποτελεσματικότητα στο να «χτίσουν» στα ισάριθμα προβαδίσματά τους και με το 2-2 παρέμειναν 7οι με 22 πόντους και μόλις στο +6 από τα πλέι άουτ. Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του κόσμου τους στο φινάλε του αγώνα για τη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο Θεόδωρο Καρυπίδη.
Το ματς ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα με τον Άρη να έχει ελαφρώς υπεροχή και να έχει την πρώτη του στιγμή με την κεφαλιά του Μορόν στο 10’ που πέρασε άουτ, ενώ από το 25’ οι «κίτρινοι» έγιναν πιο απειλητικοί και έτσι στο 29’ από το κόρνερ του Μόντσου, ο Σούντμπεργκ πήρε την κεφαλιά, ο Λοντίγκιν έδιωξε, όμως ο Μορόν που καραδοκούσε έκανε με προβολή το 1-0. Οι Βοιωτοί επιχείρησαν να απαντήσουν αλλά η κεφαλιά του Μάγκνουσον στο 31’ από το κόρνερ του Μπάλτσι έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Δέκα λεπτά μετά οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μάγκνουσον ωστόσο σωστά ο Ματσούκας δεν έδειξε κάτι, ενώ ο Λοντίγκιν στο 44’ αντέδρασε αποτελεσματικά στο συρτό σουτ του Ράτσιτς διώχνοντας σε κόρνερ με το 1-0 να μην αλλάζει.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπάλτσι πέρασε κάθετη στον Όζμπολτ ο οποίος στον κενό χώρο, πλάσαρε ιδανικά τον Αθανασιάδη για το 1-1 σε ένα ιδανικό ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης θα έβγαζε αντίδραση και μετά το ωραίο σουτ του Πέρεθ στο 63’ που πέρασε λίγο άουτ και ένα λεπτό μετά ο Μόντσου πάσαρε στον Ράτσιτς και ο τελευταίος με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Λοντίγκιν για το 2-1. Ο ρυθμός έπεσε για τα επόμενα λεπτά, ο Παπαδόπουλους φρέσκαρε την ομάδα του με τους Λαγιούς, Μανθάτη, με τον Άρη να φτάνει κοντά στο 3-1 στο 78’ με το σουτ του Μόντσου που έδιωξε ο Λοντίγκιν και ένα λεπτό μετά ο Ντούντου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε ωραίο σουτ με τον Τσάπρα να παραχωρεί κόρνερ. Οι «κίτρινοι» δεν βρήκαν τρίτο τέρμα ούτε στο εν κινήσει σουτ του Τεχέρο στο 81’ μιας και ο Λοντίγκιν απέκρουσε εκ νέου, ενώ ο προπονητής των Βοιωτών έριξε και τα τελευταία του χαρτιά με τους Λαμαράνα, Πεντρόζο. Τελικά, στο 90+3’ ο Συμελίδης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Κωστή ο οποίος μπήκε στην περιοχή απέφυγε και τον Αθανασιάδη πλασάροντας στην κενή εστία για το 2-2.
Φυσικά, ο Κωστή παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου από κοντά και οι Όζμπολτ, Μπάλτσι και Συμελίδης ο οποίος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον όχι τόσο καλό Λιάγκα. Μόντσου, Ράτσιτς και Πέρεθ ξεχώρισαν για τους «κίτρινους».
Διαιτητής: Ματσούκας (Εύβοιας), Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Βαλιώτης (Λάρισας), 4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR: Κόκκινος (Χαλκιδικής).
Κίτρινες: 8’ Ράτσιτς, 22’ Μόντσου, 41’ Γιαννιώτας, 64’ Φαντιγκά, 90+1’ Αθανασιάδης, 90+7’ Χόνγκλα - 38’ Γκούμας, 60’ Μπάλτσι, 64’ Μάγκνουσον, 68’ Παλάσιος, 90+5’ Κωστή
ΑΡΗΣ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τεχέρο, Φαντιγκά, Φαμπιάνο, Σούντμπεργκ, Μόντσου, Χόνγκλα, Πέρεθ (90+2’ Γιαννιώτας), Μισεουί (77’ Ντούντου), Ράτσιτς (90+2’ Νινγκ), Μορόν.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Τσάπρας, Βήχος, Λιάγκας (69’ Μανθάτης), Μάγκνουσον, Τσοκάι (84’ Λαμαράνα), Κωστή, Γκούμας (46’ Συμελίδης), Παλάσιος (84’ Πεντρόζο), Μπάλτσι (69’ Λαγιούς), Όζμπολτ.

