Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-2 της αξιόμαχης Ελλάς με δύο τέρματα του Τούρκου * Σημάδεψαν δις τα δοκάρια οι Πειραιώτες
Το χρέος του έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/12) ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε στην Ερμούπολη την Ελλάς Σύρου με 5-2 για την 4η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με το τρίποντο ανέβηκε στους 9 βαθμούς έχοντας πλέον να δώσει και το τελευταίο της ματς, αυτό με τον Ηρακλή στις 17 Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στόχος φυσικά η νίκη και κόντρα στον «Γηραιό» προκειμένου να φτάσουν οι Πειραιώτες τους 12 βαθμούς και να υπερτερούν των αντιπάλων τους στη διαφορά τερμάτων.
Στον αντίποδα η Ελλάς Σύρου παρουσιάστηκε αρκετά αξιόμαχη, πάλεψε όσο μπορούσε το ματς, σε ένα παιχνίδι-γιορτή για την Ερμούπολη και το νησί γενικότερα, ολοκληρώνοντας την παρθενική της παρουσία στο Κύπελλο με 3 βαθμούς, συν την καλοκαιρινή πρόκριση στα προκριματικά με αντίπαλο τον Νέστο Χρυσούπολης. Πλέον οι Κυκλαδίτες στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, όπου τα πηγαίνουν, μέχρι στιγμής, περίφημα.
Με στόχο το γρήγορο γκολ μπήκε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και μετά τα δύο δοκάρια με τους Καμπελά, Γιάρεμτσκουκ βρήκε δίχτυα με τον Γιαζίτζι, με τους «ερυθρολεύκους» να παρουσιάζονται σοβαροί και να βρίσκουν ευκαιρίες. Αξιόμαχη η Ελλάς Σύρου είχε ένα χαμένο τετ-α-τετ και γενικώς το πάλεψε, ενώ παρότι δέχτηκε και το 0-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, μείωσε και έδειξε διάθεση καθώς παρά το 1-3, μείωσε και σε 2-3 διεκδικώντας τις πιθανότητες της, όμως η εμπειρία του Ολυμπιακού έφερε στο φινάλε το τελικό 2-5.
Στο 6’ ωραία συνεργασία Γιάρεμτσουκ με Νασιμέντο, ο τελευταίος σεντράρει προς τον Καμπελά, σουτ του Γάλλου εξτρέμ στο οριζόντιο του Γκίνη και άουτ, ενώ στο 15’ ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο δοκάρι, όταν ο Σιπιόνι έστρωσε στον Γιάρεμτσουκ ο οποίος με μακρινό σουτ σημάδεψε το αριστερό και εν συνεχεία απομάκρυνε ο Σταματούλας. Στο 19’ ο Προβυδάκης άλλαξε ωραία για τον Καλό ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπότη με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να «κρύβει» το οπτικό πεδίο και να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Γιαζίτζι στο 23’ με φάουλ από τα αριστερά βρήκε τον Κοστίνια ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι το πλασέ του όμως πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά από συνεργασία Καμπελά, Γιαζίτζι, ο τελευταίος με φαλτσαριστό σουτ είδε τον Γκίνη να παραχωρεί κόρνερ. Από το κόρνερ στο 25ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο γκολ, με τον Νασιμέντο να εκτελεί με πάσα στον Καμπελά, ο Γάλλος γύρισε στον Γιαζίτζι και ο Τούρκος με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο κόντραρε στον Γώγο, σημείωσε το 0-1. Στο 39’ ο Ταρέμι έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Γιάρεμτσουκ όμως ο Ουκρανός φορ σούταρε πάνω στον Γκίνη με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-1.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 47’ το σουτ του Γιάρεμτσουκ πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκίνη και στο 49’ από ωραία σέντρα του Γιαζίτζι από τα δεξιά, ο Ταρέμι πρόλαβε τον Σταματούλα και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2. Η Ελλάς Σύρου μείωσε σε 1-2 στο 51ο λεπτό όταν ο Βερνάρδος από τα αριστερά με φάουλ έστειλε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Καλογερόπουλο να την στέλνει άθελά του στα δίχτυα του Μπότη. Με τη συμπλήρωση 61 λεπτών αγώνα ωραία συνεργασία Νασιμέντο, Ταρέμι και Γιαζίτζι με τελικό αποδέκτη τον Τούρκο φορ που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Γκίνη για το 1-3. Οι νησιώτες δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 2-3 στο 78’ όταν ο Προβυδάκης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βερνάρδο ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπότη στέλνοντας τη στα δίχτυα και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, μέχρι όμως το 84ο λεπτό όταν ο Ροντινέι με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Γιάρεμτσουκ και αυτός με κεφαλιά πέτυχε το 2-4. Τελικά και ο Ελ Κααμπί βρήκε δίχτυα, με τη συμπλήρωση τω 90 λεπτών με ιδανικό τελείωμα μετά από ασίστ του Στρεφέτσα για το τελικό 2-5.
Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών), Βοηθοί: Τσολακίδης (Αθηνών), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Ντάουλας (Δυτικής Αττικής).
Κίτρινη: 69’ Μάντσα
ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκίνης, Προβυδάκης, Ζαφείρης (66’ λ.τρ. Γκέζος), Γώγος, Σταματούλας, Γαρουφαλιάς (46’ Χνάρης), Μπάμπης, Νάτσος (7’ λ.τρ. Γιάκος), Βερνάρδος, Καλός (46’ Κόλα), Ντέιβιντ (62’ Νίνο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπότης, Κοστίνια (68’ Βέζο), Μπρούνο (80’ Ροντινέι), Καλογερόπουλος, Μάντσα, Νασιμέντο (80’ Ελ Κααμπί), Σιπιόνι, Γιαζίτζι, Καμπελά (81’ Στρεφέτσα), Ταρέμι (68’ Γκαρθία), Γιάρεμτσουκ.

