23/09/2025
Κύπελλο Ελλάδας | Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025 - 22:00

Αγχώθηκε, αλλά επικράτησε ο Άρης

Με 1-0 η νίκη των «κίτρινων», που είχαν και δοκάρι, εναντίον της πολύ καλής Μαρκό στο «Κλ. Βικελίδης» * Τελείωσε το ματς με 10 η αθηναϊκή ομάδα

Η νίκη ήταν το ζητούμενο για τον Άρη το βράδυ της Τρίτης (23/9) στο «Κλ. Βικελίδης» στην αναμέτρηση με τη Μαρκό για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «κίτρινοι», που έχουν μόνο νίκες με τον Μανόλο Χιμένεθ, ήθελαν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να κάνουν αποφασιστικό βήμα για είσοδο στην πρώτη τετράδα και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, μετρώντας 6 βαθμούς μετά από 2 αγωνιστικές και πλέον είναι στο χέρι τους να πιάσουν τους απαραίτητους βαθμούς προκειμένου να βρεθούνε στους «8» χωρίς τον ενδιάμεσο γύρο.

Από την άλλη η Μαρκό που συμμετέχει μετά από χρόνια στο θεσμό του Κυπέλλου αγωνίστηκε για το καλύτερο δυνατό και παρά την ανωτερότητα του αντιπάλου της δεν «μάσησε» καθώς θα μπορούσε στις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου να βρει ένα γκολ και να αγχώσει τους «κίτρινους». Όμως στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και αυτή φέρνει την ομάδα της Ανατολικής Αττικής στον 1 βαθμό μετά από 2 αναμετρήσεις.

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Άρης με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και αφού απείλησε στο 2’ με τον Μισεουί, βρήκε δίχτυα με τον Ολλανδό φορ στο 16ο λεπτό. Ο Φαντιγκά πέρασε την πάσα στον Μισεουί και εκείνος αφού κέρδισε την κόντρα βγήκε φάτσα με το κενό τέρμα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να σημειώσει στο κενό τέρμα το 1-0.

Θα περίμενε κανείς ότι οι «κίτρινοι» θα έβρισκαν πλέον πιο εύκολα χώρους, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και μάλιστα όχι μόνο δεν απείλησαν ως το ημίχρονο, αλλά θα μπορούσαν να έχουν δεχτεί κιόλας γκολ καθώς η Μαρκό πήρε μέτρα και απείλησε δις την εστία του Αθανασιάδη. Στο 27’ ο Παυλίδης κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ με τον πορτιέρο του Άρη να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ ο Αθανασιάδης επενέβη σωτήρια και στο 35’ όταν εκτινάχθηκε και αποσόβησε τον κίνδυνο, στην εξαιρετική κεφαλιά του Κυριακίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας λαχταρήσει στις ευκαιρίες της Μαρκό, ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο ματς, ο Χιμένεθ έριξε στη μάχη τους Ράτσιτς, Μόσχου, Μορόν με τον Ισπανό στράικερ να χάνει ευκαιρία για το 2-0 όταν στο 62’ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αυγερινού. Δύο λεπτά μετά ο Παναγίδης με τακουνάκι έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως δεν είχε δύναμη και έτσι πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυνόμενοι της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος για τη Μαρκό και με το σκορ στο 1-0 ανακάτεψε την τράπουλα μήπως και η ομάδα του βρει γκολ ισοφάρισης όμως η ομάδα των Μεσογείων στάθηκε και άτυχη. Στο 78’ πέρασε στο ματς ο έμπειρος Φατιόν και δύο λεπτά αργότερα αναγκάστηκε να φορέσει τα γάντια για να κάτσει στο τέρμα όταν ο Αυγερινός βγήκε εκτός περιοχής προκειμένου να προλάβει τον Μορόν όμως έπιασε την μπάλα με τα χέρια και έτσι είδε την κόκκινη κάρτα. Η Μαρκό δεν είχε άλλη αλλαγή και έτσι ο Φατιόν πήρε θέση στην εστία. Από την εκτέλεση φάουλ του Μόντσου στο 83’ η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με το 1-0 να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Διαιτητής: Κόκκινος (Χαλκιδικής), Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Μάτσας (Ηρακλείου), 4ος: Κεχαγιάς (Κοζάνης).

Κίτρινες: 68’ Παναγίδης - 44’ Μούλερ

Κόκκινη: 80’ Αυγερινός

ΑΡΗΣ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Φαντιγκά, Φρίντεκ, Ρόουζ, Σούντμπεργκ, Γαλανόπουλος (46’ Ράτσιτς), Βοριαζίδης (31’ λ.τρ. Παναγίδης), Νινγκ (46’ Μόντσου), Γιαννιώτας (87’ Ντούντου), Σίστο, Μισεουί (61’ Μορόν).

ΜΑΡΚΟ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αυγερινός, Μπουσάι (46’ Ντέτλερ), Τσακνής, Στάμου, Σμαλής, Κωνσταντακόπουλος, Κυριακίδης, Παυλίδης (64’ Μπλάνκο), Μούλερ (54’ Μεντόζα), Αλεξόπουλος (78’ Φατιόν), Οικονομίδης (78’ Χαϊκάλης).

Μοιραστείτε το: