20/07/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 - 17:10

Απόλλων Σμύρνης: «Ψωμοτύρι» και άλλοθι για τους… δεινόσαυρους του Γ.Σ. η πρόταση Αργυρόπουλου

Ο συνταξιούχος πιλότος παρουσίασε το σχέδιο του για την ανάληψη της ομάδας, αλλά αυτό... μπάζει από παντού * Τι απάντησε και τι όχι στα εύλογα ερωτήματα του a-sports.gr κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Σε αίθουσα του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (25/6/2024) συνέντευξη Τύπου από τον Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται ως βασικός εκφραστής πρότασης προς τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης για την ανάληψη του συλλόγου…

Ο Αργυρόπουλος παρουσίασε την πρόταση του ενώπιον περίπου 30 ατόμων (κυρίως παλαίμαχοι μεταξύ των οποίων οι Τάκης Παντέλης, Γιώργος Εμμανουήλ, Θανάσης Κολιτσιδάκης, Σπύρος Λουκάς, Μάριος Σκούρας, Ηλίας Ράμμος, Κώστας Βρεττός, Πέτρος Μπόντζος, Βαγγέλης Συγγελάκης και Νίκος Ζουμπατόπουλος που αγωνίστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομών)…

Αρχικά ο Αργυρόπουλος (έχοντας πλάι του τον παλιό παράγοντα του Γ.Σ. Γιώργο Τάγκα) προέβη σε ένα μίνι ιστορικό της… διαδρομής της πρότασης, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως δεν κατατέθηκε ποτέ έως τώρα γραπτώς στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη! 

Έτσι ο Αργυρόπουλος υποστήριξε πως η πρώτη κρούση έγινε προς τη διοίκηση του Ερασιτέχνη τον Δεκέμβριο του 2023 τηλεφωνικά χωρίς να προκύψει κάτι τότε. Εν συνεχεία εξιστόρησε πως υπήρξε στις 17 Μαΐου 2024 συνάντηση του ίδιου με τον πρόεδρο του Γ.Σ., Παναγιώτη Καταβέλο και του νομικού συμβούλου του Γ.Σ. Αριστοτέλη Φόρτωμα, στην οποία παραβρέθηκαν και οι Γιώργος Τάγκας και Χαράλαμπος -Ασημάκη- Αγγελετόπουλος (ανιψιός του αείμνηστου Απολλωνιστή και παράγοντα Γιώργου Αγγελετόπουλου), που αποτελούν τη «βασική ομάδα» της πρότασης. 

Ειπώθηκε ότι τους δόθηκε ένα χαρτί ισολογισμού του Γ.Σ. χωρίς καν σφραγίδα και πως η πρόταση – σχέδιο ήταν και είναι η ακόλουθη: 

-Να αναλάβει ο Αργυρόπουλος και η ομάδα του να πάει τον Ερασιτέχνη σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Δημόσιο για τα χρέη του Γ.Σ. (ειπώθηκε ότι είναι 1.150.000 ευρώ από την υπεραξία του γηπέδου – αν και οι πληροφορίες μας από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το ποσό είναι 1,3 εκάτ. ευρώ). Κι αυτό ώστε να αποδεσμευτεί το ΑΦΜ του Συλλόγου.

-Να παραιτηθεί το νυν Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και να οδηγηθεί ο Σύλλογος σε διοίκηση Πρωτοδικείου για τουλάχιστον έξι μήνες με εννέα μέλη από το 15μελες συμβούλιο της αρεσκείας του Αργυρόπουλου, πρόεδρο τον Καταβέλο και άλλα πέντε που θα ασχοληθούν με τα εκτός ποδοσφαίρου και πόλο τμήματα…

- Το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι Ακαδημίες να ανήκουν εξ ολοκλήρου στους «επενδυτές».

- Μετά την υπαγωγή σε ρύθμιση των χρεών και ένα κόστος περί τα 3.000 μηνιαίως που θα δίνουν οι «επενδυτές» για αυτά, να μπορέσουν να απελευθερωθούν τα 400.000 ή 500.000 ευρώ που δικαιούται ο Ερασιτέχνης Απόλλων Σμύρνης από την τροφεία του Μαυροπάνου και παράλληλα να υπάρξει οικονομική βοήθεια 100.000 ευρώ από επενδυτή (ειπώθηκε έτσι αόριστα και σε χαρτί που είχε μοιραστεί) και άλλα 60.000 ευρώ από τον Τάγκα και τον Αργυρόπουλο. 

Εν κατακλείδι δηλαδή οι Αργυρόπουλος, Τάγκας και Χ. Α. Αγγελετόπουλος (ασχολείται με χρηματο-οικονομμικά και ως σύμμβουλος επιχειρήσεων - δεν ήταν στη συνέντευξη Τύπου), προφορικά είπαν στους διοικούντες τον Ερασιτέχνη ότι θα βάλουν συνολικά 160.000 ευρώ ζητώντας να πάρουν όλα τα τμήματα πλην του ανεξάρτητου πόλο (εκεί χρηματοδότης είναι ο Βελλής)…

Ο Αργυρόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του, είπε πως ζήτησαν να υπάρχει ενεργό συμμετοχή στα πεπραγμένα της ομάδας από τους παλαίμαχους και ότι αυτό δεν άρεσε στους διοικούντες τον Ερασιτέχνη, ενώ κάποια στιγμή επεσήμανε πως είναι διατεθειμένος να κάνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να μην προχωρήσει σε κάτι άλλο αφήνοντας τον Σύλλογο στη νυν διοίκηση, αν οι δόσεις από τα χρέη μπορούν να καλυφθούν και παράλληλα απελευθερωθεί το ΑΦΜ του Γ.Σ.

Επίσης ο Αργυρόπουλος τόνισε πως αντιμετώπισε απαξιωτική συμπεριφορά από τους διοικούντες τον Γ.Σ., επισήμανε ότι για ηθικούς και μόνο λόγους θα έπρεπε να παραιτηθεί το Δ.Σ. μετά την πτώση της ομάδα στα τοπικά της Αθήνας και ότι δεν του απαντήσουν ποτέ στις 22/5/2024 επί της πρότασης του, όπως του είχαν υποσχεθεί, καθώς τότε θα είχαν συμβούλιο. Και τέλος κατονόμασε τον σύμβουλο Ι.Κ. ότι του ζήτησε χορηγία 10.000 ευρώ για λογαριασμό του Ερασιτέχνη, προτείνοντας του να κοπούν με τιμολόγιο τα μισά και τα υπόλοιπα να κρατηθούν έτσι…

Ο δε Τάγκας από την πλευρά του κατηγόρησε τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη για την όλη τους στάση και τώρα και παλιότερα, ενώ δεν παρέλειψε να… πετάξει τα ονόματα τριών επιχειρηματιών (Σοφτάς, Βενιάμης, Ξυλάς), χωρίς όμως σε σχετική μας ερώτηση, να απαντήσει αν κάποιος από αυτούς που αναφέρει σκοπεύει να βοηθήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Από εκεί και πέρα, το a-sports.gr, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου απεύθυνε μέσω του Δημήτρη Δημητρίου, τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα προς τον Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος αρχικά αυτοπροσδιορίστηκε «παλαίμαχος» έχοντας παίζει νεαρός ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομών του Απόλλωνα… 

-Κύριε Αργυρόπουλε θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την ιδιότητα σας την επαγγελματική, εύλογα το οικονομικό μέγεθος θα σας το ζητήσει οποιαδήποτε διοίκηση καλή ή κακή, όταν εμφανίζεστε να κάνετε πρόταση για να πάρετε τον Ερασιτέχνη. Επίσης το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει λειτουργήσει και στο παρελθόν επί Βελλή όταν η ομάδα ήταν πάλι σε ερασιτεχνικό επίπεδο υπό τη σκέπη του Γ.Σ. ως ανεξάρτητο, γιατί δεν μπορεί να συμβεί και πάλι αυτό τώρα από εσάς. Και παράλληλα οι «κακές γλώσσες» μπορεί να υποστηρίξουν ότι θέλετε το σύνολο του Ερασιτέχνη για να εκμεταλλευτείτε το γήπεδο, που είναι η περιουσία του Συλλόγου… 

Σε αυτά τα ερωτήματα ο Αργυρόπουλος, μας απάντησε ότι είχε μια εταιρεία καθορισμού αεροσκαφών στο αεροδρόμιο, την οποία την έχει μεταβιβάσει στα παιδιά του με τζίρους 6-7 εκάτ. ευρώ ετησίως και ότι είναι πλέον συνταξιούχος πιλότος, ενώ για την ανεξαρτητοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος υποστήριξε ότι αυτή δεν είναι εφικτή λόγω των χρεών και του δεσμευμένου ΑΦΜ και άρα δεν είναι ίδια η περίπτωση με τα πρώτα χρόνια του Βελλή, όταν ο Απόλλων Σμύρνης ήταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα… Όσο για τις «κακές γλώσσες» για την εκμετάλλευση της Ριζούπολης δεν μας είπε τίποτα.    

Επίσης μας προκάλεσε τεράστια αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι κατά την παραδοχή του ίδιου του Αργυρόπουλου δεν κατατέθηκε γραπτά η πρόταση, επειδή ρώτησε τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη αν τη θέλουν έτσι και εκείνοι του είπαν πως δεν χρειάζεται!

Προφανώς και αυτό δείχνει έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας, δίνοντας απλά ένα ακόμα ωραιότατο άλλοθι στους… δεινόσαυρούς παράγοντες του Ερασιτέχνη να μην ασχοληθούν ή να απορρίψουν μία τέτοια πρόταση, η οποία είναι ξεκάθαρο με όλα τα παραπάνω ότι είναι διάτρητη. 

Για την ιστορία, ο Ερασιτέχνης προ ημερών είχε εκδώσει και μία ανακοίνωση με αφορμή την κίνηση Αργυρόπουλου – Τάγκα, που δυστυχώς για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αποδεικνύεται… ψωμοτύρι για τη διοίκηση της καταστροφής, που είναι φυσικά το Δ.Σ. του Γ.Σ.

Διαβάστε λοιπόν, τι υποστήριξε ο Ερασιτέχνης στις 14/6/2024, δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Αργυρόπουλου: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης δηλώνει ότι, πλην μιας προκαταρκτικής  - διερευνητικής συνάντησης των  κ.κ. Αργυρόπουλου Αργύρη και Τάγκα Γιώργου, με τον πρόεδρο κ. Π. Καταβέλο και το δικηγόρο του Συλλόγου κ. Αρ. Φόρτωμα, κάποια τηλεφωνήματα μεταξύ Αργυρόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. κ. Ιω. Κοντάκου, ουδεμία επίσημη γραπτή πρόταση ανάληψης της ομάδας ποδοσφαίρου έχει απευθυνθεί στη διοίκηση από τον εν λόγω κύριο, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα ζήτησε και έγινε μαζί με τον κ. Δ. Κωνσταντόπουλο, μέλος του σωματείου. Το ποιος βρίσκεται πίσω από το ενδιαφέρον των ανωτέρω κυρίων για την ανάληψη της διοίκησης ΟΛΟΥ του Συλλόγου και όχι μόνο του ποδοσφαίρου, όπως δήλωσαν, αρνήθηκαν πεισματικά να αποκαλύψουν. Κατά συνέπεια, από τη μεριά του Συλλόγου δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον όταν δεν γνωρίζουμε με ποιον μιλάμε.

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».

Μοιραστείτε το: