19/06/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 - 23:31

Απόλλων Σμύρνης: Κρύφτηκαν οι Ερασιτέχνες και αγνόησαν τους πάντες… (pics+video)

Κλειστές τις πόρτες της Ριζούπολης βρήκαν δεκάδες φίλαθλοι και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» * Μονεμβασιώτης: «Ας δώσουν το γήπεδο στην ομάδα και εμείς θα αφήνουμε τον κόσμο να μπαίνει δωρεάν…»

Η φυσική έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης είναι η Ριζούπολη και εκεί το απόγευμα της Πέμπτης (30/3/2023) σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», υπό τον μεγαλομέτοχο, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και δεκάδες φίλαθλοι της ομάδας έδωσαν το παρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΕ έξω από τη Θύρα Ε… Οι πόρτες της Ριζούπολης όμως παρέμειναν κλειδωμένες, αφού οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη επέλεξαν να κρυφτούν, αποδεικνύοντας στην πράξη πως το «καλωσόρισμα» που είχαν απευθύνει στον Απόλλωνα λίγα 24ωρα πριν ήταν εντελώς υποκριτικό… 

Κι αυτό διότι οι διαχειριστές της περιούσιας του Απόλλωνα Σμύρνης, τα μέλη του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου δεν παραβρέθηκαν, αγνόησαν τους πάντες και απέρριψαν στην πράξη την πρόταση της ΠΑΕ για ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση, ώστε να βρεθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα και να λάμψει η αλήθεια στο μείζον ζήτημα, που ταλανίζει την ομάδα από την αρχή της τρέχουσας σεζόν…

Κάτι που είχε διαφανή από μια λιτή ανακοίνωση του Ερασιτέχνη το βράδυ της Τετάρτης (29/9) εις απάντηση του δημόσιου καλέσματος της ΠΑΕ, υποστηρίζοντας ότι: «Εξωθεσμικές πρακτικές, δεν συνάδουν με την ιστορία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και δεν μπορούν να υιοθετηθούν από το Δ.Σ. του Συλλόγου, ούτε βεβαίως και από τους φιλάθλους του ΑΠΟΛΛΩΝΑ».

Οι Ερασιτέχνες, ωστόσο, με την επιλογή τους να είναι απόντες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα! Έδειξαν ότι προφανώς έχουν κρυφή ατζέντα και φανέρωσαν ότι φοβόνται το δημόσιο διάλογο χρησιμοποιώντας μικροπολιτικούς τακτικισμούς δημαγωγών περασμένων δεκαετιών… Γιατί όταν είσαι σωστός δεν έχεις λόγο να μην είσαι εκεί για να εκθέσεις αυτόν που λέει ψέματα για εσένα! Όσο για τα εξωθεσμικά και τα περί συγκεντρώσεων στα πεζοδρόμια, αυτά δεν πείθουν ούτε 5χρόνα παιδάκια, αφού αν δεν ήθελαν κόσμο στη συζήτηση, θα μπορούσαν κάλλιστα οι του Ερασιτέχνη να έρθουν ζητώντας να μπουν στα γραφεία για να μιλήσουν μόνο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Καταβέλος και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και όλοι οι άλλοι να τους περιμένουν απέξω…

Από εκεί και πέρα, για να σταματήσει το… φτηνό μυαλοπωλείο, η ΠΑΕ δεν έχει κλειδιά της Ριζούπολης πια και δεν θα μπορούσε να σπάσει τις πόρτες για να μπει μέσα από μόνη της με τους φιλάθλους, το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, που βρέθηκαν συμβολικά για να ρωτήσουν τους διαχειριστές του γηπέδου γιατί δεν αγωνίζονται στην έδρα της ομάδας… Και φυσικά ούτε το ζητούμενο ήταν να κάνει μια συγκέντρωση στα ιδιόκτητα γραφεία της ΠΑΕ στη Λ. Κηφισιάς για να κατηγορήσει απλά η πρώτη τον Ερασιτέχνη...

Το διπλό κακό για του Ερασιτέχνες, βέβαια, είναι ότι απέτυχαν να εκφράζουν και να προκαταβάλουν τη βούληση του κόσμου, καθώς 100-150 αγνοί φίλαθλοι πήγαν στη Ριζούπολη, δείχνοντας την ανιδιοτελή αγάπη τους για την ομάδα και οι οποίοι κατανόησαν -μέσα από τις αντιδράσεις τους-, ότι οι διαχειριστές της περιουσίας του Απόλλωνα δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα για την ομάδα. Και μάλιστα είδαμε πρόσωπα που είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια, δείγμα της αγωνίας, που υπάρχει στους απλούς φίλους της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». 

Μονεμβασιώτης: «Έχουν στο μυαλό τους να πάνε τον Απόλλωνα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες…»

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης ζητήθηκε ένα σχόλιο από τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Ήταν η τελευταία προσπάθεια που κάναμε προκειμένου να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει ολόκληρη τη χρονιά. Δυστυχώς οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη κρυφτήκανε για μία ακόμα φορά. Θα μας βγάλουν καμιά ανακοίνωση πάλι, αλλά την αλήθεια δεν την μπορούνε και κρύβονται. Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να πούμε μπροστά στον κόσμο μας τι ακριβώς συμβαίνει… Δυστυχώς οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έχουν μισθώσει το γήπεδο σε κάποιες άλλες ομάδες και στην Ομοσπονδία με στόχο να εξασφαλίσουν ένα μεγάλο έσοδο, αυτός είναι και ο λόγος που δεν μας επιτρέπουν να μπούμε στο γήπεδο του Απόλλωνα. Μας έβγαλαν από τα γραφεία μας, από τα αποδυτήρια, από τα γυμναστήρια, άλλαξαν τα κλειδιά, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας διώξουν από το γήπεδο, αδιαφορώντας για την προσπάθεια, που καταβάλει η ομάδα μας. Εμείς εδώ κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια και ελπίζουμε ότι η ομάδας μας στο τέλος θα πετύχει τον στόχο της να ανέβει… Αν δεν τα καταφέρουμε είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον θα είναι αυτό που θέλει ο Ερασιτέχνης, δηλαδή το μέλλον του Απόλλωνα, που έχουν αυτοί στο μυαλό τους, να πάνε την ομάδα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες για να μπορούν να ψήνουν αρνιά και να είναι ευχαριστημένοι για το μικρό κατάστημα, που έχουν στήσει στο γήπεδο. Τέλος, πληροφορήθηκα ότι τα ορφανά της Ριζούπολης πρότειναν στον Ερασιτέχνη να μας δώσει το γήπεδο δωρεάν για τους εντός έδρας αγώνες και μία προπόνηση την εβδομάδα μέχρι το φινάλε της σεζόν αρκεί εμείς, ως ΠΑΕ, να αφήνουμε τον κόσμο να μπαίνει δωρεάν στα ματς της ομάδας. Εμείς πληροφορούμε τους πάντες, ότι αποδεχόμαστε αυτή την πρόταση για να μπαίνουν οι φίλαθλοι του Απόλλωνα με μηδενική τιμή εισιτηρίου». 

Να σημειωθεί ότι ο Π. Μονεμβασιώτης και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα παρέμεινε στη Ριζούπολη για ένα ημίωρο (η συνάντηση ήταν για τις 7 το απόγευμα), αλλά τα πηγαδάκια των φιλάθλων του Απόλλωνα Σμύρνης έμειναν μέχρι τις 9 το βράδυ με την απογοήτευση και την αγανάκτηση για την τακτική του Ερασιτέχνη έκδηλη.

* Αφίσες (ΔΕΙΤΕ ΕΝΘΕΤΗ ΦΩΤΟ 4) κόλλησε η ΠΑΕ έξω από το γήπεδο, όπου ανέφερε την πρόταση της προς τον Ερασιτέχνη για τη χρήση της Ριζούπολης. 

Δ. Δ. 

Μοιραστείτε το: