19/06/2024
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 - 15:30

ΠΣΑΠΠ: «Το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο»

Μήνυμα με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ γιατί μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε. Δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, εάν είσαι άντρας ή γυναίκα, εάν έχεις συγκεκριμένο χρώμα ή είσαι από συγκεκριμένη χώρα.

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας ο ΠΣΑΠΠ έστειλε το δικό του μήνυμα την Τετάρτη (8/3). Σε αυτό αναφέρεται στην ισότητα που οραματίζεται για το ποδόσφαιρο ανάμεσα στα δύο φύλα.

Αναλυτικά το μήνυμα του ΠΣΑΠΠ: «8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και παίζεται από ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, αρκεί να το αγαπάς. Αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση ή καλύτερα αυτή θα έπρεπε να είναι. Δεν είναι όμως.

Στην Ελλάδα, την ώρα που παγκοσμίως το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, γεμίζει με κόσμο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά και όχι μόνο γήπεδα, εμείς το λέμε ακόμα γυναικείο ποδόσφαιρο προσδίδοντας του μια βιολογική ταυτότητα λες και πρόκειται για ένα άλλο άθλημα, διαφορετικό από εκείνο που παίζουν οι άνδρες.

!Και δεν είναι μόνο ο τρόπος που το λέμε αλλά είναι και ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε. Σα να μην υπάρχει. Σα να είναι κάτι κατώτερο. Όλα είναι κατώτερα για τις γυναίκες, τα κορίτσια που επέλεξαν να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως ούτε κατώτερες, ούτε αυτό που παίζουν είναι κάτι διαφορετικό.

Αυτή την ισότητα στο ποδόσφαιρο οραματίζεται και προσπαθεί να καταφέρει ο ΠΣΑΠΠ, γι' αυτό και διοργάνωσε στο Winners Club στο Χαλάνδρι ένα φιλικό μεικτών ομάδων, αποτελούμενο από άνδρες και γυναίκες, εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, που έπαιξαν και φώναξαν για μια λέξη, την ΙΣΟΤΗΤΑ.

Στο φιλικό του ΠΣΑΠΠ συμμετείχαν οι Χαρούλα Δημητρίου, Αλεξάνδρα Κοτσιμπέλη, Αντωνία Νίκα, Φαίδρα Λαγού, Ματούλα Πύθουλα, Μαριάννα Κατωπόδη, Γιώργος Μασούρας, Λευτέρης Χουτεσιώτης, Γιάννης-Φοίβος Μπότος, Δημήτρης Χατζηισαϊας, Ανδρέας Τετέι και Αλέξανδρος Παρράς. Διαιτητής η Χρυσούλα Κουρομπίλια».

Μοιραστείτε το: