22/02/2024
ΓΓΑ | Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 - 12:33

Υποψήφιος για την κεντρική διοίκηση του WADA ο Λευτέρης Αυγενάκης

Όσα ανέφερε για την απόφασή του

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την κεντρική διοίκηση του WADA γνωστοποίησε ο Λευτέρης Αυγενάκης την Τετάρτη (30/11).

Για πρώτη φορά υπάρχει ελληνική υποψηφιότητα για τον παγκόσμιο οργανισμό του αντι-ντόπινγκ στα 23 χρόνια λειτουργίας του. Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού στην Ευρώπη και από εκεί ενημέρωσε για τα σχέδιά του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Εμείς έχουμε δώσει προτεραιότητα σε αυτό το μεγάλο ζήτημα (σ.σ ντόπινγκ), για τις μία από τις τρεις μεγάλες μάστιγες του αθλητισμού παγκοσμίως. Θυμίζω πως όταν αναλάβαμε το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, το θέμα του ντόπινγκ ήταν πρώτο σαν αρμοδιότητά μας και πρώτη προτεραιότητά μας εξ' ανάγκης γιατί είχαν μείνει πολλά θέματα πίσω, δεν είχαμε υλοποιήσει μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων. Κι όμως σπεύσαμε, δουλέψαμε, τα καταφέραμε και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα πρότυπο στα θέματα του αντί-ντόπινγκ.

Γι' αυτό τον λόγο κατέθεσα και την υποψηφιότητά μου, μετά από παρότρυνση του προεδρεύοντος, των συναδέλφων και ομολόγων μου που είδαν με πάρα πολύ καλό μάτι όλη αυτή την πορεία που έχουμε διανύσει τα τελευταία τρία χρόνια. Άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο θα προκύψει στις 2 Φεβρουαρίου, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που η χώρα μας για πρώτη φορά από τον WADA δίνει δυναμικό παρών, στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα ενάντια στο ντόπινγκ».

Μοιραστείτε το: