22/02/2024
Μπάσκετ | Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 - 21:28

Μπαρτζώκας: «Η ομάδα πρέπει να μένει συμπαγής και με το μυαλό μέσα στο κεφάλι...»

Δύσκολο παιχνίδι περιμένει εν όψει Άλμπα Βερολίνου ο προπονητής του Ολυμπιακού

Πίσω τους άφησαν στον Ολυμπιακό την ήττα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι και σειρά παίρνει το ματς της Πέμπτης (24/11, 21.00) με την Άλμπα Βερολίνου για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Εν όψει του αγώνα στο ΣΕΦ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε την Τετάρτη (23/11) ότι περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, με τον τεχνικό των νταμπλούχων Ελλάδας να τονίζει ότι η ομάδα του θα πρέπει να μένει συμπαγής και να παίζει μυαλωμένα.

«Δεν υπάρχει κάτι να κρατάς ή μην κρατάς. Δεν μπορούμε να κρατάμε ό,τι μας συμφέρει και ό,τι δεν μας συμφέρει να το πετάμε. Αυτή τη στιγμή χάσαμε ένα παιχνίδι, αυτό είναι το δεδομένο. Ήταν ένα παιχνίδι που το ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό, οδηγώντας το σκορ για περίπου 32 λεπτά, και δεν εκτελέσαμε το πλάνο μας στο τέλος έτσι ώστε να κερδίσουμε. Τους δώσαμε αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι. Ήταν ένα ματς που πάει πέρασε, κάναμε μια ανάλυση πού πρέπει να βελτιωθούμε και πού να μείνουμε συμπαγείς 40 λεπτά, γιατί το πρωτάθλημα είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Όλοι παίζουν με μεγάλο κίνητρο, όλοι έχουν προσόντα και ικανότητες και κάθε παιχνίδι έχει συγκεκριμένη προσέγγιση.

Η Άλμπα είναι μια ομάδα που είναι πρώτη σε transition κατοχές, πρώτη σε transition πόντους, παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, πασάρουν πολύ την μπάλα και παρότι έχουν ξεκινήσει κερδίζοντας τα πρώτα τρία ματς και χάνοντας τα επόμενα έξι, δεν είναι ποτέ μια ομάδα που δεν προσπαθεί ή τα παρατάει. Και χθες ήταν μπροστά στο σκορ πέντε πόντους και τελικά έχασε στην παράταση.

Να περιμένουμε, λοιπόν, όλοι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας σίγουρα το περιμένουν. Αυτό τους είπαμε. Ότι η Άλμπα είτε μέσα είτε έξω παίζει με την ίδια ικανότητα και το ίδιο πλάνο παιχνιδιού. Μια ομάδα που πασάρει σημαίνει ότι πάντα δημιουργεί πρόβλημα. Έχει καλούς παίκτες και κάθε παιχνίδι Eυρωλίγκας απαιτεί μεγάλη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να μπορέσεις να το πάρεις.

Το μπάσκετ επιβάλλεται να παίζεται πιο γρήγορα, το παιχνίδι πηγαίνει σε περισσότερες κατοχές, πολλοί προπονητές επιλέγουν transition πόντους που μπορεί να μην είναι πρωτεύων αιφνιδιασμός αλλά ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό. Είναι μια λίγκα που έχει γεμίσει ταλέντο, τα παιχνίδια είναι δύσκολα και συνεχόμενα και είναι δύσκολο να εκτελείς το πλάνο κατά γράμμα. Αυτό που μένει είναι να παίρνεις όσο πιο πολλές νίκες μπορείς. Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν ξέρω αν το περιβάλλον της ομάδας το καταλαβαίνει, ότι κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη δυσκολία και απαιτεί φοβερό κόπο και προσπάθεια.

Είμαστε μια ομάδα που έχει δείξει πράγματα. Είμαστε η πρώτη ομάδα σε πόντους ανά κατοχή, μια ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που εγώ πιστεύω ότι δίνει νίκες και επιτυχίες. Μια ομάδα που κερδίζει. Έχουμε να φτιάξουμε αρκετά, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα πρέπει να μένει συμπαγής και με το μυαλό μέσα στο κεφάλι. Να είμαστε μαχητές. Θα έρθουν καλά και κακά βράδια. Υπάρχει κόπωση, ελπίζω ότι δεν θα έχουμε απουσίες», είπε ο Μπαρτζώκας.

Μοιραστείτε το: