22/02/2024
ΑΕΚ | Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 - 21:18

Βίντα: «Δεν ήρθα για να γίνω… ταξιδιώτης»

«Η αγάπη για την πατρίδα είναι πάντα η ίδια» ανέφερε ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ

Μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του 22ου Μουντιάλ που φέτος ως γνωστόν θα γίνει χειμώνα και συγκεκριμένα από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ.

Μία ομάδα που συμμετέχει είναι και η φιναλίστ του θεσμού, η Κροατία που συμμετέχει στον 6ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Καναδά, Μαρόκο και ξεκινά τις υποχρεώσεις της, την Τετάρτη (23/11, 12:00) με το Μαρόκο.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου μίλησε ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος θα συμμετάσχει στο τρίτο Μουντιάλ της καριέρας του μετά από εκείνα σε Βραζιλία (2014) και Ρωσία (2018) μίλησε για το Μουντιάλ και τόνισε πως μόνο για… τουρισμό δεν πάει στο Κατάρ.

«Κάποιοι θα ήθελαν να με δουν να αποσύρομαι, αλλά δεν ήρθα για να γίνω... ταξιδιώτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, ο οποίος ανέφερε επίσης πως η αγάπη του για την πατρίδα είναι πάντα η ίδια, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Ερωτηθείς για το ότι δεν αναμένεται να είναι βασικός ανέφερε πως περιμένει την ευκαιρία του, ενώ χαρακτήρισε αρκετά σημαντικό το πρώτο παιχνίδι για την εθνική του ομάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Βίντα:

Για το ότι δεν αναμένεται να είναι βασικός: «Η αγάπη για την πατρίδα μου δεν μπορεί να περάσει, το πάθος και η αγάπη είναι πάντα τα ίδια. Θέτω τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της εθνικής ομάδας, δεν κοιτάζω τον εαυτό μου, όπως αποφασίζει ο προπονητής, έτσι θα είναι. Είμαι έτοιμος, αλλά ο εκλέκτορας δεν θα κάνει λάθος όποιον βάλει».

Για το εάν είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Τσόρλουκα το 2018: «Είμαι έτοιμος για όλα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στον εαυτό μου, δουλεύω και προπονούμαι καλά. Κάποιοι θα ήθελαν να με δουν να αποσύρομαι, αλλά δεν ήρθα εδώ για να γίνω... ταξιδιώτης και διασκεδαστής. Δουλεύω και περιμένω μία ευκαιρία, αν τη βρω είμαι σίγουρος ότι θα δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη».

Για τη γνώμη του για τους νεαρούς παίκτες: «Ήδη στα προηγούμενα ματς οι νεαροί έδειξαν δυνατότητες και πολλή ποιότητα. Δείχνουν αυτή τη μέρα με τη μέρα, πιστεύω ό, τι καλύτερο για αυτούς, ειδικά για τον Γκβάρντιολ. Όλος ο κόσμος μιλάει για αυτόν, σίγουρα θα μας φέρει πολλά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω με συμβουλές. Ελπίζω να κάνουμε πολλά, αλλά όπως λέμε όλοι, το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό».

Μοιραστείτε το: