22/02/2024
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 - 22:29

To πρόγραμμα της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών (pics)

Tι ισχύει για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν

Ημέρα κλήρωσης της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών ήταν η Δευτέρα (14/11), με 16 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8 να δίνουν το «παρών» στο φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Β' Εθνική ισχύουν τα εξής:

«Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Φάσεις: Η Α' Φάση θα είναι η κύρια περίοδος του πρωταθλήματος και η Β΄ Φάση θα είναι αγώνες σε έναν Όμιλο play off. Μετά τη λήξη της κύριας περιόδου, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες 3 θέσεις κάθε ομίλου (σύνολο 6 ομάδες) θα συνεχίσουν στη φάση play off, η οποία θα έχει διπλούς αγώνες και σύνολο 6 αγωνιστικές. Θα μεταφερθεί η τελική βαθμολογία της βαθμολογικής κατάταξης της κύριας περιόδου (Α' Φάση) κάθε ομάδας από την οποία, θα αφαιρεθεί η συγκομιδή των βαθμών, που θα έχει συγκεντρώσει με τις δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του Ομίλου (7η και 8η ) στον οποίο συμμετείχε. Δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες οι οποίες στην κανονική περίοδο ανήκαν στον ίδιο όμιλο. Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση του play off ομίλου, θα είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Σχετικά με τον υποβιβασμό: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 7η και 8η θέση (τις δύο τελευταίες θέσεις) σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους που θα απαρτίζουν την Α' κατηγορία, θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β' κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η , 5 η και 6η θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της κύριας περιόδου σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους που θα απαρτίζουν την Α' κατηγορία, θα αγωνιστούν σε αγώνες play out σε έναν Όμιλο, για τον υποβιβασμό ακόμη δύο ομάδων, στη Β' Κατηγορία. Συνολικά ο όμιλος play out θα έχει 6 ομάδες και θα διεξαχθεί σε 6 αγωνιστικές. Δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες οι οποίες στην κανονική περίοδο ανήκαν στον ίδιο όμιλο. Θα μεταφερθεί η τελική βαθμολογία της βαθμολογικής κατάταξης της κύριας περιόδου (Α' Φάση) κάθε ομάδας από την οποία, θα αφαιρεθεί η συγκομιδή των βαθμών, που θα έχει συγκεντρώσει με τις δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του Ομίλου (7η και 8η ) στον οποίο συμμετείχε».

- Δείτε στις ΕΝΘΕΤΕΣ ΦΩΤΟ το πρόγραμμα των δύο ομίλων (ΦΩΤΟ 1-1ος όμιλος, ΦΩΤΟ 2-2ος όμιλος).

Μοιραστείτε το: