08/12/2023
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 - 17:56

Μνήμες, συγκίνηση και αναγνώριση από τον Πανιώνιο στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη! (pics)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργάνωσε ο σύνδεσμος παλαιμάχων του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με διεξαγωγή φιλικών, ομιλίες και βραβεύσεις

Ημέρα μνήμης για τις χαμένες πατρίδες ήταν η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στη Ριζούπολη, που συμπωματικά συνέπεσε με τα γενέθλια του γηπέδου του Απόλλωνα Σμύρνης, αφού τα εγκαίνια του είχαν γίνει την ίδια ημέρα το 1948, δηλαδή πριν από 74 ακριβώς χρόνια!

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο σύνδεσμος παλαιμάχων της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» υπήρχε συγκίνηση για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και των ξεριζωμό πάνω από 1,5 εκάτ. Ελλήνων και ιστορικές αναφορές.

Πριν από όλα αυτά όμως, οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Σμύρνης χωρισμένοι σε δύο ομάδες αγωνίστηκαν σε φιλικά ματς διάρκειας μισής ώρας με τους συναδέλφους τους από τον Πανιώνιο και τον Εθνικό Αστέρα Καισαριανής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παλιές δόξες του Πανιωνίου επιβλήθηκαν του Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 4-2 και εν συνεχεία η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε με 4-3 τον Εθνικό Αστέρα.

Στις ομιλίες, που ακολούθησαν στην αίθουσα τροπαίων της Ριζούπολης ξεχώρισε η αναγνώρισε που έτυχε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις) από τον πρόεδρο των παλαιμάχων του Πανιωνίου, Δημήτρη Χριστοδούλου, ο οποίος μιλώντας επί του βήματος δήλωσε: «Είναι τυχερός ο Απόλλωνας… Αν ο Πανιώνιος είχε έναν πρόεδρο του βεληνεκούς του Μονεμβασιώτη δεν θα είχε πέσει ποτέ από την Α’ Εθνική και δεν βολοδέρνει στη Γ’ Εθνική, θα ήταν σε άλλο επίπεδο η ομάδα!».

Στο κομμάτι των ιστορικών αναφορών της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανάπτυξης των προσφυγικών Αθλητικών Σωματείων μίλησαν ο πανεπιστημιακός, Σπύρος Τζόκας και ο ιστορικός, Γιώργος Αγγελάκης, ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν από τους διοργανωτές ήταν ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, Απόστολος Κόντος, ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης, Βαγγέλης Νίκας, ο πρώην διεθνής πολίστας, Γιώργος Αφρουδάκης, ο παλαίμαχος άσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Νίκος Πορίχης και ο φίλαθλος των «κυανόλευκων», Αντώνης Βυθούλκας. 

Στην εκδήλωση πέρα από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, παραβρέθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Τάτσης, ενώ εκεί ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος με μέλη του Δ.Σ.

Στο πάνελ σε ρόλο συντονιστών της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος των παλαιμάχων της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Βασίλης Μαστρακούλης, ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Γεωργαράς και οι παλαίμαχοι των «κυανόλευκων» Μάριος Σκούρας και Πέτρος Μπόντζος, ο οποίος από το καλοκαίρι είναι πλέον γενικός αρχηγός στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. 

Μοιραστείτε το: