01/12/2022
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 - 21:35

Στάικος: «Ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο...»

Όσα είπε για τη συντριβή από τον Παναιτωλικό ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα

Το βαρύ 1-4 από τον Παναιτωλικό έφερε στενοχώρια στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, ο Θανάσης Στάικος ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς των Ηπειρωτών, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των παικτών του.

«Είναι μία άσχημη και δύσκολη μέρα για μας. Το να ηττάται ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του με 1-4 από τον Παναιτωλικό είναι πολύ βαρύ. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να αναλύσουμε, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα φάση. Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι μία μεγάλη συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την έκταση του σκορ. Αυτά τα παιδιά προσπάθησαν, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν προσπάθησαν. Συζήτησα και μαζί τους τώρα και απ' όλους μας βγαίνει ένα μεγάλο συγγνώμη για την έκταση του σκορ. Σε αυτό θα μείνουμε εμείς και αύριο στην προπόνηση θα αναλύσουμε περισσότερα για μας φυσικά.

Η ήττα προβληματίζει, αλλά και το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους Ζωσιμάδες είναι βαρύ, πόσο μάλλον όταν δεν προέρχεται και από κάποια από τις μεγάλες ομάδες. Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι είχαμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις και παρότι είχαμε στόχο να προσέχουμε τις κόντρα επιθέσεις, τελικά τα γκολ δεν ήρθαν από αντεπιθέσεις αν εξαιρέσουμε το τέταρτο γκολ. Ο Παναιτωλικός κάθε υποψία ευκαιρίας που έκανε ήταν γκολ. Εμείς μπήκαμε 15 φορές στην περιοχή και μάλιστα πολλές φορές και στη μικρή περιοχή, αλλά δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε για να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι. Αλλά δεν θέλω να σταθώ στην εικόνα, γιατί θα χάσουμε την ουσία. Γνώρισα την ομάδα για τα καλά από πέρυσι, ο κόσμος ζει και αναπνέει για την ομάδα, τον ενδιαφέρει να κερδίζονται όλες οι μονομαχίες, αλλά εμείς σήμερα χάσαμε καίριες μονομαχίες. Η ήττα και η έκταση μας πληγώνει και μας πονά, το μοναδικό είναι να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο.

Για τους ποδοσφαιριστές, ναι τους πιστεύω, δεν θα πω για το σημερινό ματς γιατί θα γίνουμε γραφικοί αν αναλύσουμε τις ευκαιρίες που χάσαμε και την υπεροχή της ομάδας, ενώ χάσαμε με 4-1. Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Όλα δημιουργούν μια κακή ατμόσφαιρα για όλους μαζί με το 3-0 από τον Παναθηναϊκό. Δεν θα κρίνω τους ποδοσφαιριστές, γιατί τους πιστεύω.

Είναι ένα κακό ξεκίνημα και κυρίως η σημερινή μέρα το κάνει κακό. Μπορούμε να βρούμε πολλούς λόγους, αλλά ο πιο σημαντικός είναι η συγκέντρωση σε καταστάσεις του παιχνιδιού στο πρώτο και τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Για παράδειγμα, έχουμε την μπάλα στην περιοχή του Παναιτωλικού, προσπαθούμε να σκοράρουμε, αλλά γίνεται μια λάθος πάσα και έρχεται το 1-4. Το είδαμε και με την ΑΕΚ, χάσαμε με τον Ροσέρο μια ευκαιρία και μετά μπήκε το γκολ. Μας λείπει λίγο η ηρεμία και η εμπειρία. Με υποψίες ευκαιριών φάγαμε γκολ. Η αποτελεσματικότητα που παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο μας λείπει και στις δύο περιοχές. Πρέπει να τη διορθώσουμε. Μας λείπει και μία νίκη για να πιστέψουν τα παιδιά περισσότερο στους εαυτούς τους και θα δείτε άλλους ποδοσφαιριστές.

Πάντα χρειάζεται ψυχολογία, ειδικά όταν έχεις να κάνει με νέα παιδιά που υπάρχουν διακυμάνσεις της ψυχολογίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ μας χρειάζεται.

Δεν φταίει το σύστημα αν δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε κάποιες στιγμές. Πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε την ομάδα πιο σκληρή, να έχουμε περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες. Πρέπει να χτίσουμε σ' αυτή τη βάση αυτό που θέλουμε. Μετά από ένα τέτοιο επώδυνο ματς σαν σκορ και ήττα το μόνο που βγαίνει είναι να διαμορφώσουμε πιο συμπαγή και σκληρή ομάδα που να στοχεύει στις στιγμές που θα δημιουργεί και θα είναι κερδισμένες για μας», είπε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μοιραστείτε το: