22/02/2024
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ | Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 - 21:01

Αναστασίου: «Είμαστε ο Παναιτωλικός, όχι η Μπαρτσελόνα»

Χαμηλοί τόνοι μετά το 1-4 επί του ΠΑΣ Γιάννινα από τον τεχνικό των Αγρινιωτών

Ο Παναιτωλικός θριάμβευσε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός των Αγρινιωτών είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι Μπαρτσελόνα η ομάδα του και δήλωσε αρχικά: «Καταρχάς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μιλάμε για τον Παναιτωλικό, όχι για την Μπαρτσελόνα. Παίζαμε με μια καλή και ποιοτική ομάδα στην έδρα της. Ήταν λογικό αφού έχαναν με 0-2 ότι θα πίεζαν και θα έπαιρναν ρίσκο και ήταν καθαρά δικό μας θέμα να κάνουμε το 0-3 ή να κρατήσουμε το 0-2. Μας έβαλαν γκολ από μια στημένη φάση που την ξέραμε και την είχαμε δουλέψει, αλλά δείξαμε έλλειψη συγκέντρωσης και δώσαμε το δικαίωμα στον ΠΑΣ να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ είχε κάποιες παράλληλες σέντρες στην εστία, μάς πίεσε, αλλά αμυνθήκαμε καλά. Ξέραμε ότι θα άνοιγε το γήπεδο για να βγούμε στην κόντρα επίθεση και να βάλουμε κι άλλο γκολ.

Όταν παίζεις εκτός έδρας με μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα που πέρυσι μας κέρδισε δύο φορές γιατί ήταν καλύτερη και πιο τυχερή, έτσι για μας φέτος ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο σοβαροί γιατί μετά από διακοπή δεν ξέρεις πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα σου και οι παίκτες. Είναι 3 βαθμοί είτε κερδίζεις 1-0 είτε 4-1, το σημαντικό είναι να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί στο ποδόσφαιρο οι καταστάσεις ανατρέπονται εύκολα. Συγκέντρωση και αυτό είναι όλο.

Δεν κρατήσαμε μπάλα, τη χάναμε εύκολα, δεν δίναμε ταχύτητα στις πάσες, έπρεπε να έχουμε περισσότερη κίνηση. Αν έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας πρέπει να κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε, αλλά εμείς τα κάνουμε ανάποδα. Είναι εύκολο να λες ότι κερδίσαμε 4-1 και είναι όλα καλά, αλλά εμείς θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, αν θέλουμε να έχουμε φιλοδοξίες και απαιτήσεις από τους εαυτούς μας».

Επίσης, είπε:

Για το αν οι φιλοδοξίες της ομάδας του φτάνουν ως την εξάδα: «Αυτό θα έρθει παιχνίδι με παιχνίδι, στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Οι φιλοδοξίες μας είναι να κερδίσουμε όσο πιο πολλά παιχνίδια γίνεται. Για τα υπόλοιπα θα δείξει η πορεία».

Για το αν ο Καρέλης πρέπει να κληθεί στην Εθνική: «Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Ο προπονητής της Εθνικής βλέπει τους παίκτες και ανάλογα τι ζητάει κάνει τις επιλογές του. Να συνεχίσει έτσι με το ίδιο πνεύμα, γιατί δημιουργεί απαιτήσεις και προσδοκίες και από τη στιγμή που τα δημιουργεί πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα».

Μοιραστείτε το: