03/10/2022
ΓΓΑ | Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 - 20:49

Παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου για να τα βρει η ΕΠΟ με ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ για το Μητρώο

Εκτέθηκε η Ομοσπονδία, που στην ανακοίνωση της Τρίτης (16/8) εμφάνιζε αίσιο τέλος στην υπόθεση και αναγκάστηκε να αφαιρέσει μια επίμαχη παράγραφο

Μέχρι τις 31 Αυγούστου δόθηκε τελικά παράταση για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού την Τετάρτη (17/8).

Μια εξέλιξη η οποία εκθέτει την ΕΠΟ, αφού σε ό,τι αφορά τα ποδοσφαιρικά σωματεία η Ομοσπονδία ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (16/8) ότι με την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 17 Αυγούστου «οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους», προδικάζοντας έτσι αίσιο τέλος.

Η συγκεκριμένη παράγραφος έχει αφαιρεθεί πλέον από την εν λόγω ανακοίνωση, με την ΕΠΟ να καλείται να τα βρει άμεσα με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για το θέμα του Μητρώου κι εν όψει της συνάντησης που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και την Ομοσπονδία.

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η σημερινή καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.

Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση, έως και τις 31/08/2022, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, θα αναληφθεί αμέσως μετά την επικείμενη επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η νέα ολιγοήμερη παράταση δίδεται έπειτα από την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αυγενάκη του γραπτού αιτήματος των FIFA και UEFA, οι οποίες ζήτησαν χτες τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ.

Σκοπός της ομάδας εργασίας και της άμεσης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, είναι η διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022», αναφέρεται στην ενημέρωση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Μοιραστείτε το: