03/10/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 - 17:04

Καλεί τις ΕΠΣ να προχωρήσουν στις προκηρύξεις o Mπαλτάκος

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Την κινητοποίηση των ΕΠΣ για να εκδώσουν τις προκηρύξεις που απαιτούνται αναφορικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων περιμένει ο Τάκης Μπαλτάκος.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη (17/8) ο πρόεδρος της ΕΠΟ τονίζει ότι αφού το υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε παράταση για την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, πρέπει να εκδοθούν άμεσα οι προκηρύξεις.

Αναλυτικά: «Αναφορικά με την επιστολή των FIFA, UEFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

“Πενήντα τέσσερις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να αρχίσουν τα πρωταθλήματα τους τον Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο. Για την ΕΠΟ αυτό είναι μέγιστη προτεραιότητα. Για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα πρέπει να εκδοθούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Μετά την παράταση που συμφωνήθηκε μεταξύ FIFA, UEFA και Υπουργείου ως προς την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των σωματείων στο κρατικό “Μητρώο” και την ανακοίνωση της σύστασης τετραμερούς ομάδας εργασίας για τη διευθέτηση του θέματος, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να καλέσει τις ΕΠΣ να εκδώσουν τις σχετικές προκηρύξεις, αφού διαφορετικά δεν είναι εφικτή η έγκαιρη έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αυτονόητο είναι ότι το αποτέλεσμα των εργασιών της τετραμερούς ομάδας εργασίας δεν μπορεί να προδικασθεί. Αν το αποτέλεσμα αυτό είναι αντίθετο προς την εκπεφρασμένη θέση της ΕΠΟ (όχι ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις εκ μέρους του κράτους), προφανές είναι ότι η ΕΠΟ θα προσαρμοσθεί ανάλογα και θα ακολουθήσει αυτά που η FIFA και η UEFA θα συμφωνήσουν.

Εισερχόμαστε στην όλη διαπραγμάτευση με πνεύμα συναλληλίας και συναντίληψης για το καλό των πάντων και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της ΕΠΟ”».

Μοιραστείτε το: