30/09/2023
Μπάσκετ | Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 - 18:36

Παπανικολάου, Καλάθης και Σλούκας οι αρχηγοί της Εθνικής μπάσκετ

Πρώτος «κάπτεν» ο φόργουορντ του Ολυμπιακού

Με τρεις αρχηγούς πορεύεται η Εθνική μπάσκετ, όπως έχει αποφασίσει ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει δώσει το περιβραχιόνιο στους Κώστα Παπανικολάου, Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να είναι αυτός που δηλώνεται πρώτος αρχηγός στο φύλλο αγώνα και ακολουθούν οι δύο γκαρντ.

Στην ενημέρωση της ΕΟΚ το Σάββατο (13/8) αναφέρονται τα εξής: «Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι "τρεις σωματοφύλακες", αν και η ευτυχής συγκυρία φέρνει την Εθνική Ανδρών να έχει αρκετούς τέτοιους στη φετινή της προσπάθεια. Είναι όμως για πρώτη φορά μια τριανδρία αρχηγών που υπάρχει φέτος στην ομάδα, με τον Κώστα Παπανικολάου να φέρει το… άτυπο περιβραχιόνιο και τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα να τον πλαισιώνουν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στην ομάδα την απόφαση να είναι μαζί οι παλαιότεροι των διεθνών σε αυτόν τον τιμητικό ρόλο. Ο Παπανικολάου είναι αυτός που δηλώνεται στο φύλλο αγώνα και φωνάζει το… Ελλάς, ο Καλάθης με τον Σλούκα συμβολίζουν μαζί του το "η ισχύς εν τη ενώσει", για μια ομάδα που πάει ενωμένη στις μεγάλες προκλήσεις που την περιμένουν το προσεχές διάστημα.

Ο Νικ Καλάθης έχει 125 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, κάνοντας το ντεμπούτο του το 2009 όταν και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει 121 συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών, έχοντας κάνει κι αυτός το ντεμπούτο του το 2009 χωρίς όμως τότε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας για την Πολωνία.

Ο Κώστας Σλούκας έχει 107 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, έχοντας ντεμπουτάρει το 2011 όταν και συμμετείχε στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας».

Μοιραστείτε το: