03/10/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 - 11:06

Σε ανοιχτή γραμμή πλέον Σούπερ Λίγκα 1- Πρέμιερ Λιγκ για την επαγγελματική διαιτησία

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (5/8) τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του κορυφαίου πρωταθλήματος 

Έπιασε ήδη δουλειά για λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας 1 ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ… Έτσι με σκοπό την επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (5/8) με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ! 

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας το Σάβατο (6/8) αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μεταξύ της αναπληρώτριας προέδρου της Super League κ. Κάτιας Κοξένογλου, του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας ελληνικής διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Mark Clattenburg και του κ. Mark Riley, του επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), της  Αγγλίας.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Σημειώνεται ότι η PGMOL δημιουργήθηκε το 2001 και εκπαιδεύει επαγγελματίες διαιτητές και τους βοηθούς τους για τους αγώνες της Premier League, αλλά και τις διοργανώσεις της English Football League (EFL) και της Football Association (FA)».

Μοιραστείτε το: