09/06/2023
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 - 23:43

Γιοβάνοβιτς: «Θα με ικανοποιούσε το αήττητο με Ολυμπιακό, αν ήμασταν ομάδα για το πρωτάθλημα»

Ρεαλιστής και ειλικρινής ο προπονητής του Παναθηναϊκού με δηλώσεις που κάνουν αίσθηση

Ο Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό, έχει αγγίξει την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Μιλώντας στη Νοva, o Σέρβος τεχνικός ρωτήθηκε για το ότι οι «πράσινοι» έμειναν αήττητοι φέτος ενάντια στον «αιώνιο» αντίπαλό τους, για να τονίσει με ρεαλισμό και ειλικρίνεια ότι αυτό δεν είναι κάτι που τον χαροποιεί και θα ήταν χαρούμενος αν το «τριφύλλι» ήταν ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα.

«Αυτό είναι κάτι για να είμαι απόλυτα ειλικρινής που αν ήμουν προπονητής σε μια άλλη ομάδα μπορεί να χαιρόμουν. Όταν είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός είναι τόσους βαθμούς μπροστά μας σίγουρα δεν χαιρόμαστε. Πρέπει να δυναμώσουμε.

Για μένα δεν είναι κάτι που μπορεί να με ικανοποιεί. Θα με ικανοποιούσε αν ήμασταν ομάδα για το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την Ευρώπη για το Κύπελλο. Δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει καθόλου», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς.

Και πρόσθεσε: «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθήματος στον Ολυμπιακό, το κατέκτησε δίκαια. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, όχι βάσει των άλλων αποτελεσμάτων αλλά όταν μια ομάδα εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα πρέπει να βλέπει τον εαυτό της.

Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, σε μια καλή έδρα, με φρέσκους παίκτες σε σχέση με εμάς έπρεπε να το διαχειριστούμε διαφορετικά από τα άλλα παιχνίδια.

Με το πρόγραμμα έτσι όπως έγινε στο πρωτάθλημα που αφορά όχι μόνο εμάς, αλλά όλες τις ομάδες γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα έπρεπε να δώσουμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια.

Οι προπονητές συνήθως δεν παίρνουν μεγάλα ρίσκα, μπορεί να το πει κάποιος που δεν παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό. Είμαστε ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί. Έπρεπε να το κάνουμε, το κάναμε, ξέραμε ότι θα υποφέραμε λίγο, αλλά ξέραμε ότι θα έχουμε τους χώρους και τη δυνατότητα να απειλήσουμε τον Ολυμπιακό με τις κόντρα επιθέσεις.

Μπορεί να μην ήταν τόσο όμορφο, είχε καλή ατμόσφαιρα, ένταση, πολλές προσπάθειες και νομίζω πως στο τέλος δίκαια κερδίσαμε. Χαίρομαι για τους ποδοσφαιριστές μου γιατί προσπάθησαν πολύ».

Μοιραστείτε το: