07/12/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 - 12:19

Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό, κίνδυνος αγώνα χωρίς θεατές

Σε απολογία οι «πράσινοι» την Παρασκευή στον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας 1

Μπλεξίματα και μάλλον σοβαρά για τον Παναθηναϊκό… Μετά από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, που αφορά αδικήματα, που δεν έχουν γραφτεί στο Φύλλο Αγώνα οι «πράσινοι» κάθονται στο σκαμνί και κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους.

Η παραπομπή γίνεται με τα άρθρα 15 παρ. 3ε και 15 παρ. 4β. Η πρώτη περίπτωση αφορά ρίψεις αντικειμένων και η δεύτερη φθορές ξένης περιουσίας και είσοδο οπαδών ή επεισόδια. Εδώ υπάρχει πρόβλεψη 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων για σοβαρά περιστατικά και μία αγωνιστική για λιγότερο σοβαρά. Τα πρόστιμα κατά περίπτωση αρχίζουν από 5.000 έως 250.000 ευρώ.

Θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση 2 ή περισσοτέρων αγωνιστικών στην προκειμένη περίπτωση κι αν αποδειχθεί η Λεωφόρος θα κλείσει για ένα ματς… 

Πάντως, δεν διευκρινίζεται ο αγώνας που έγιναν τα «παρατράγουδα», υπενθυμίζουμε όμως ότι στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, υπήρξε ντου οπαδών στο γήπεδο και ενδεχομένως η ΕΛ.ΑΣ. να διαβίβασε με καθυστέρηση το παραπεμπτικό. Εκτός αν κάτι ανάλογο έγινε και σε άλλους εντός έδρας αγώνες με τελευταίο αυτό με τον Ιωνικό...    

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ.3ε', 4β’, 5α' και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η απολογία του Παναθηναϊκού στον Αθλητικό Δικαστή της Σούπερ Λίγκας 1 ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/10) και η απολογία θα γίνει αμέσως, δηλαδή στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10). Αναλυτικά: 

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την παρακάτω ομάδα:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών’’». 

Μοιραστείτε το: