30/09/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 - 17:00

Δεν θέλει τον Κλάτενμπεργκ ο Μπαλτάκος!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ γνωστοποίησε στην Εκτελεστική Επιτροπή τη διαδικασία που απαιτείται για τη θέση του αρχιδιαιτητή * Ποιες είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες * Τι ισχύει για άλλους υποψήφιους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε τη Δευτέρα (20/6), έγινε κουβέντα για τη διαιτησία και το μέλλον του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της ΚΕΔ και ουσιαστικά έγινε αντιληπτό πως ο Τάκης Μπαλτάκος δεν επιθυμεί την παραμονή του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γνωστοποίησε τη διαδικασία που απαιτείται για τη θέση του αρχιδιαιτητή, για να αναφέρει ότι σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ θα εξεταστούν και άλλα ονόματα αλλοδαπών, δείχνοντας ετσι πως δεν τον θέλει τον Κλάτενμπεργκ.

Ο τελευταίος, πάντως, είναι δεδομένο ότι έχει τη στήριξη των δύο διεθνών ομοσπονδιών και μένει να φανεί αν τελικά θα μείνει στο πόστο του ή θα προκύψει διάδοχος.

Ο Τ. Μπαλτάκος είπε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε. τα εξής: «Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της ΕΠΟ για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7.

Εν των μεταξύ, η ΕΠΟ σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησής τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία-ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές.

Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7». 

Και η ενημέρωση για τις αποφάσεις της Ε.Ε.: «Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Όρισε ως εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην Super League 1 το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργο Χατζησαρόγλου.

Ανανέωσε για ένα ακόμη χρόνο τη σύμβαση με τον Βασίλη Χατζηπαναγή που θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία ως πρεσβευτής της σε θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου».

Μοιραστείτε το: