20/07/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 - 10:58

Απόλλων Σμύρνης: Έπεσε ο… σπόρος, ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για να παραιτηθεί το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη

Δεκάδες φίλαθλοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μνήμης στη Ριζούπολη, που διοργάνωσε το a-sports.gr * Μόνο ο Βελέντζας μίλησε και υπέγραψε από τους παλαίμαχους * Δείτε το video

Με επιτυχία στέφθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μνήμης, που διοργάνωσε το a-sports.gr, ανήμερα της ιστορικής επετείου της εξόδου του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ευρώπη το απόγευμα της Τρίτης (4/6/2024) έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Παρά το πρώτο κύμα καύσωνα, δεκάδες φίλαθλοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έπεσε ο… σπόρος για την απαλλαγή των καταστροφέων με το ξεκίνημα της συλλογής υπογραφών, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης, ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση.

Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του a-sports.gr, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να απαλλαγεί η ιστορική ομάδα από τους διοικούντες της καταστροφής, που κατάντησαν τον Απόλλωνα Σμύρνης ομάδα γειτονιάς, με δεδομένο ότι η ομάδα έπεσε για πρώτη φορά στα τοπικά της Αθήνας! Παράλληλα αποκάλυψε ότι πριν από μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν άνθρωποι που ζήτησαν από τον Ερασιτέχνη να αναλάβουν την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά η διοίκηση δεν μπήκε καν στον κόπο να τους απαντήσει… Την είδηση επιβεβαίωσε ο παλιός παράγοντας, Γιώργος Τάγκας, ο οποίος είχε συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόταση και παραβρέθηκε στη μάζωξη της επετείου των 29 χρόνων από την έξοδο στην Ευρώπη. 

Ο Δ. Δημητρίου διάβασε ψήφισμα διαμαρτυρίας και κάλεσε τους 70 και πλέον συγκεντρωμένους να το συνυπογράψουν.

Αναλυτικά, το ψήφισμα, αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι φίλοι του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης ζητούμε την άμεση παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας, λόγω του καταστροφικού υποβιβασμού της ομάδας στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας. Κι αυτό ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για το διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο».

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως ήδη έχουν συλλεχθεί οι πρώτες 56 υπογραφές από φιλάθλους που ζητούν να τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις, αφού πλέον ο Απόλλων Σμύρνης έχει καταστραφεί από τους ανθρώπους που τον διοικούν. 

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και παλαίμαχοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τον Λευτέρη Βελέντζα (σημαία των «κυανολεύκων» και σκόρερ του «χρυσού» γκολ της Λιβαδειά στις 4 Ιουνίου 1995 με το οποίο εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης) να έχει ενεργό συμμετοχή.

Ο Βελέντζας μίλησε και υπογράμμισε την ανάγκη να πέσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη, που εμπορεύεται το γήπεδο και που την τελευταία χρονιά του Απόλλωνα Σμύρνης στην SL 2, εγκλημάτησε δίνοντας τη Ριζούπολη στο βασικό αντίπαλο για την άνοδο, που ήταν η Κηφισιά, τη στιγμή που εκδίωξε επί της ουσίας την «Ελαφρά Ταξιαρχία» από το σπίτι της για λίγα χιλιάρικα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Βελέντζας ήταν και ο μόνος από τους παλαίμαχους που υπέγραψε το ψήφισμα εν αντιθέσει με τους Πέτρο Μπόντζο (δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα το πράξει άμεσα όμως), Κώστα Βρεττό και Γιώργο Εμμανουήλ, που παρακολουθούσαν, αλλά δεν μίλησαν από το μικρόφωνο. 

Ο Μπόντζος, πάντως, είπε ότι καλύφθηκε απόλυτα από τον Δ. Δημητρίου, ενώ ο Εμμανουήλ σε ένα πηγαδάκι πριν την εκδήλωση ξέσπασε φωνάζοντας πως κακώς ορισμένοι κατηγορούν το σύνδεσμο παλαιμάχων ότι είναι ανενεργός μπροστά στην εξαφάνιση του Απόλλωνα Σμύρνης.

Το λόγο πήραν μεταξύ άλλων και οι φίλαθλοι Βαγγέλης Αυλωνίτης (υπογράμμισε πως ο Ερασιτέχνης καταχρέωσε το σύλλογο), Ηλίας Ριμπόπουλος, Μιχάλης Σαββίδης (επισήμανε και ορθά ότι θα πρέπει ότι κι αν συμβεί να ανεξαρτητοποιηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα από τον Ερασιτέχνη) και Δώρης Παπαδάκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και 2-3 νεαροί, μέλη των «Basso Rango», ενώ στο τέλος ήρθε και ο φυσικός αρχηγός τους Τάσος Κασούρης, ο οποίος συνομίλησε με τους Δημήτρη Δημητρίου και Λευτέρη Βελέντζα για το τι μπορεί να γίνει για το μέλλον του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τέλος, όπως αναμενόταν, υπήρξαν 1-2 εγκάθετοι που επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν το σκοπό της εκδήλωσης, αλλά απέτυχαν, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το μέλος της «Αναγέννησης», Χρήστος Μυστακίδης παρακολουθούσε διακριτικά τα τεκταινόμενα μέσα από το αυτοκίνητο του και σε μικρή απόσταση από τη συγκέντρωση, αλλά ακούγοντας τους ομιλητές, καθώς υπήρχαν μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ηχεία!

Επίσης, ενδεικτικό της ανησυχίας, που προκάλεσε η όλη κίνηση στην «Αναγέννηση», που επί της ουσίας συνδιοικεί τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης μαζί με τον Παναγιώτη Καταβέλο, αλλά ελέγχει την κατάσταση της ομάδας οδηγώντας την στην καταστροφή, είναι και το πέρασμα του εμφανιζόμενου… μεγαλο-παράγοντα των οργανωμένων, Άρη Κουρκουτά με το ΙΧ του ακριβώς με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για να… κόψει κίνηση!

* Η συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα για παραίτηση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης συνεχίζεται και διαδικτυακά με γραπτά μηνύματα και πλήρη στοιχεία όσων θελήσουν να το συνυπογράψουν μέσω γραπτών μηνυμάτων ή e-mail.  

  

Μοιραστείτε το: