19/06/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 - 16:36

Β. Μαρινάκης: «Ο κ. Μπένετ δεν είναι ανυποχώρητος, είναι απλώς ανεπαρκής και ψεύδεται, να αντικατασταθεί»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 δεν άφησε αναπάντητες τις δικαιολογίες του αρχιδιαιτητή και εύλογα διερωτάται: «Τα προηγούμενα χρόνια πως οι κύριοι Περέιρα και Κλάτενμπεργκ έφερναν ξένους διαιτητές;»

Την άμεση αντίδραση της Σούπερ Λίγκας 1 δια του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, έφερε η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία θέλησε να δικαιολογήσει τον μη ορισμό ξένων ρέφερι σε όλα τα ματς των πλέι οφ.

Ο επικεφαλής της διοργανώτριας και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, του οποίου η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο διεξάγεται με Έλληνα ρέφερι, απάντησε στις δικαιολογίες του αρχιδιαιτητή Μπένετ.  

«Ο κ. Μπένετ δεν είναι ανυποχώρητος, είναι απλώς ανεπαρκής και ψεύδεται», επισήμανε ο Β. Μαρινάκης, που ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο την άμεση απομάκρυνση του Άγγλου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 εύλογα διερωτάται πως τα προηγούμενα χρόνια οι προκάτοχοι του Μπένετ, Περέιρα και Κλάτενμπεργκ έφερναν ξένους διαιτητές…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του επικεφαλής του διοικητικού φορέα της Α’ Εθνικής το Σάββατο (18/3):  

«Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μπένετ και η ΚΕΔ εμπαίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και απαντούν με ψεύδη σε όσα ζήτησαν με κάθε επισημότητα οι ΠΑΕ και η Super League. 

Ο κ. Μπένετ και η ΚΕΔ/ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τεντώνει κι άλλο το σκοινί στην ήδη τεταμένη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ενημερωθήκαμε λοιπόν ότι ο κύριος Μπένετ είναι ‘‘απολύτως ανυποχώρητος’’ και δηλώνει ότι μόνον σε δύο από τα τρία παιχνίδια της Super League θα διαιτητεύουν ξένοι διαιτητές. 

Με την πρόφαση ότι είναι …αδύνατον να έρχονται ξένοι διαιτητές λόγω των υποχρεώσεών τους στα Εθνικά Πρωταθλήματα και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο κύριος Μπένετ δεν είναι ‘‘ανυποχώρητος’’, είναι απλώς ανεπαρκής και ψεύδεται.

Τα προηγούμενα χρόνια πως οι κύριοι Περέιρα και Κλάτενμπεργκ έφερναν ξένους διαιτητές; Δεν είχαν τότε υποχρεώσεις;

Επίσης είναι δυνατόν να επικαλείται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τώρα που Champions League, Europa League και Conference είναι στις τελικές φάσεις, συνεπώς υπάρχουν ελάχιστα παιχνίδια; 

Κάνουν λόγο στην απάντηση τους η ΚΕΔ και ο εξαφανισμένος Μπένετ για μικρό αριθμό ελίτ διαιτητών για να κρύψουν το δόλο και την ανικανότητα τους να ορίσουν ελίτ διαιτητές. 

Προφανέστατα καλοί διαιτητές δεν έρχονται με αποστολές μέιλ απο υπαλλήλους της ΕΠΟ όπως η κ. Μαρίνου, που κανείς δε γνωρίζει, σε απρόσωπα μέιλ των Ομοσπονδιών του Αζερμπαϊτζάν και της Λετονίας. 

Αλλά έρχονται όπως έκαναν οι προηγούμενοι αρχιδιαιτητές, δηλαδή με επαφές με την UEFA/FIFA και στην συνέχεια με προσωπική επαφή με ελίτ διαιτητές.

Παρά τις συνεχείς προσκλήσεις μας, ο κ. Μπένετ δεν προσήλθε σε διάλογο με τις ομάδες του συνεταιρισμού της Super League, δεν παρουσίασε κανένα πλάνο και τα αποτελέσματα των ενεργειών του είναι καταστροφικά.

Ταυτόχρονα για τις ενέργειές του δε γνωρίζουν το παραμικρό και οι άνθρωποι των UEFA/FIFA με τους οποίους είμαστε σε άμεση επικοινωνία! 

Η ΕΠΟ πρέπει άμεσα να απομακρύνει τον κ. Μπένετ και να αντικατασταθεί απο Αρχιδιαιτητή που θα είναι ικανός να φέρει διαιτητές UEFA Elite, να βελτιώσει τη διαιτησία και να σέβεται τη βούληση των ομάδων.

Διότι οι ομάδες της Super League είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ και ο κύριος Μπαλτάκος απλώς κρύβουν τον κύριο Μπένετ και τον κύριο Μάνταλο και ήρθε η ώρα της σοβαρότητας απο όλους, ειδικά σε εποχές που υπάρχει ένταση στην ελληνική κοινωνία.

Κύριοι σοβαρευτείτε, ορίστε καλούς ελιτ ξένους διαιτητές, όπως ζητούν οι ομάδες και επιβάλουν οι στιγμές, προχωρήστε σε δράσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλότητα και την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Μοιραστείτε το: