29/01/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 - 17:42

Τα λεφτά του solidarity έφεραν ήττα Μπαλτάκου στην ΕΕΠ...

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρότεινε να πάρουν 400.000 ευρώ οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1, αλλά οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ του είπαν να το ξεχάσει * Γ.Σ. στις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη 

H Eπιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδρίασε την Τρίτη (29/11) και ο Τάκης Μπαλτάκος... έσπασε τα μούτρα του σχετικά με το θέμα της κατανομής των χρημάτων της ΟΥΕΦΑ από το αναπτυξιακό πρόγραμμα solidarity.

Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στην ΕΠΟ είναι 3,4 εκατ. ευρώ, από αυτά τα λεφτά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρότεινε να πάρουν 400.000 ευρώ οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1, αλλά οι εκπρόσωποι του Βig 4 το... ξέκοψαν ότι η πρόταση δεν είναι αποδεκτή.

Συγκεκριμένα, από πλευράς Ολυμπιακού ο Κώστας Καραπαπάς είπε: «Ο ρόλος της ΕΠΟ είναι διαμεσολαβητικός και δεν έχει καμιά δουλειά να μοιράζει χρήματα που έχει ορίσει η ΟΥΕΦΑ πού θα πηγαίνουν. Προφανώς διαφωνούμε, όπως σίγουρα διαφωνούν και οι 12 ομάδες Σούπερ Λιγκ που δικαιούνται solidarity και περιμένουν αυτά τα χρήματα».

Με τη σειρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης εκ μέρους του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Δεν συμφωνούμε με την πρότασή σας και, αν και εδώ εκπροσωπούμε τις ομάδες μας και αν και εμείς και ο Ολυμπιακός δεν δικαιούμαστε solidarity αφου παίξαμε σε ομίλους, δεν είναι δυνατόν να πάρουμε χρήματα από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ που δεν πήραν χρήματα απο το Στοίχημα ακόμα και έχουν ζητήματα. Δεν μπορεί να παρακρατηθεί κάτι απο την ΕΠΟ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Κοσμάς από την πλευρά της ΑΕΚ, λέγοντας σχετικά: «Ούτε εμείς συμφωνούμε, τα χρήματα του solidarity πρέπει να πάνε στις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, είπε: «Διαφωνούμε όπως τίθεται, 29 Νοεμβρίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και κάτι τέτοιο θέλει σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η διανομή του solidarity». 

Στο μεταξύ, στις 3 Φεβρουαρίου του νέου έτους θα γίνει στη Θεσσαλονίκη έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη διεξαγωγή Έκτακτης Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη». 

Μοιραστείτε το: