19/01/2022
ΠΑΟΚ | Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 - 18:11

Διοίκηση Καυτανζογλείου σε ΠΑΟΚ: «Ελάτε να τα βρούμε...»

Τοποθέτηση και από τον Αυγενάκη για το θέμα της έδρας των «ασπρόμαυρων», όταν αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας

Άνοιγμα στον ΠΑΟΚ έκανε τη Δευτέρα (22/11) η διοίκηση του Καυτανζογλείου, προκειμένου να βρεθεί η λύση και ο «Δικέφαλος του Βορρά» να αγωνίζεται εκεί, όταν αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Τονίζεται πάντως στη σχετική ανακοίνωση ότι φέρουν ευθύνη οι «ασπρόμαυροι» για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνει για τα εξής:

Η Επιτροπή Διοίκησης έχει πολλάκις εκφράσει την απόλυτα θετική βούλησή της για χρήση του Σταδίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη φιλοξενία της Α' ομάδας, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να διαρκέσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Επιπλέον, και επειδή το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι δεδομένη η θετική προσέγγιση και από όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους φορείς, στη μέχρι σήμερα εξέλιξη όλης της διαδικασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης, από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του αρθ. 6 του ν. 4809/2021, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια το σύνολο των απαιτούμενων και προτεινομένων εργασιών και παρεμβάσεων στο Στάδιο. Στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Επιτροπή Διοίκησης οργάνωσε συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή τεχνικών έργων και υποδομών της ΓΓΑ, την 11.10.2021, για τα τεχνικά δεδομένα και τις προδιαγραφές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η απαιτούμενη Οικονομοτεχνική Μελέτη, στην οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν προσήλθε, για δικούς της λόγους και έκτοτε το θέμα παραμένει σε εκείνο το στάδιο.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, καθώς θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα και από την ψήφιση σχετικού άρθρου στον ν. 4809/2021 τον περασμένο Ιούνιο. Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου παραμένει, όπως πάντοτε, διατεθειμένη προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις και αναμένει τη συνέχιση των συζητήσεων με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τηρουμένων των προϋποθέσεων της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του αθλητισμού της πόλης μας, για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και στόχος της Επιτροπής Διοίκησης ήταν και παραμένει η διαρκής αναβάθμισή του, πάντοτε με διάθεση επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων, με την βούληση να δίνουμε λύσεις προς όφελος της αθλητικής κοινότητας».

Για το θέμα πήρε θέση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μπορούν να λυθούν οι εκκρεμότητες.

Αναλυτικά: «Η θετική βούληση της Διοίκησης Καυτανζογλείου, του Υφ.Αθλητισμού & της Κ/Β για φιλοξενία ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εν όψει κατασκευής της νέας Τούμπας, ήταν και είναι εκπεφρασμένη. Με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας όλων των μερών, μπορεί να επιλυθεί άμεσα κάθε εκκρεμότητα».

Μοιραστείτε το: