17/10/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:19

ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ ζητούν από Αυγενάκη την εξασφάλιση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ στον Αθλητικό Νόμο

Έρχεται η ώρα των συμφωνημένων παραχωρήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης στα πλαίσια της Ολιστικής Μελέτης…

Η Ολιστική Μελέτη δεν είναι μια μονόπλευρη διαδικασία… Έτσι μετά την αναθεώρηση του καταστατικού της ΕΠΟ έρχεται η σειρά των συμφωνημένων υποχωρήσεων από πλευράς κυβέρνησης για την εξασφάλιση του αυτοδιοίκητου της Ομοσπονδίας. Και αυτό φρόντισαν να το υπενθυμίζουν στον Λευτέρη Αυγενάκη ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας να οριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης του διαλόγου για το όλο θέμα.

Αναλυτικά, η επιστολή (μεταφρασμένη), όπως γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΟ τη Δευτέρα (27/9) αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη, 

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση την ομόφωνη υιοθέτηση του αναθεωρημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Επικυρώνοντας τις καταστατικές μεταρρυθμίσεις, τα Μέλη της ΕΠΟ έθεσαν ένα ορόσημο στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η οποία απορρέει απευθείας από τη Δήλωση Προθέσεων που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και των FIFA και UEFA, αντίστοιχα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Καταστατικό έθεσε τα θεμέλια για μια πιο σύγχρονη και εύρωστη ΕΠΟ και ότι θα παρέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα απαιτούμενα εκείνα μέσα προκειμένου να καταστεί πιο βιώσιμο και πιο επιτυχημένο. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι έφτασε πλέον η ώρα να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Όπως θα ενθυμείστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA. 

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας. 

Με εκτίμηση». 

Μοιραστείτε το: